Ua Fa'ailoa e Aialani Tulafono Fa'atonutonu Fou, Mana'o Ia Avea ma Atunu'u Muamua e Taofia Ipu Fa'aaogā Ta'atasi

Ua fa'amoemoe Aialani e avea ma atunu'u muamua i le lalolagi e taofi le fa'aogaina o ipu kofe e tasi e fa'aoga.

Toeitiiti atoa le 500,000 ipu kofe e fa'aaoga tasi e lafo i fanua fa'atumu pe susunuina i aso uma, 200 miliona i le tausaga.

O loʻo galue Aialani e sui i le gaosiga gafataulimaina ma le faʻaogaina o mamanu e faʻaitiitia ai otaota ma kasa greenhouse, i lalo o le Circular Economy Act na faʻaalia ananafi.

O le tamaoaiga fa'ata'amilo e fa'atatau i le fa'aitiitia o otaota ma puna'oa i se fa'aitiitiga ma fa'atumauina le taua ma le fa'aogaina o oloa mo le umi e mafai ai.

I nai masina o lumana'i, o le a fa'asa e fale'aiga ma fale'aiga le fa'aogaina o ipu kofe e tasi e fa'aaoga mo tagata e 'ai i totonu, sosoo ai ma se totogi la'ititi mo ipu kofe fa'aaoga tasi mo le kofe e ave i fafo, lea e mafai ona 'alofia atoa i le fa'aaogaina o le aumaia. -au lava ipu.

O tupe e maua mai i totogifuapauina o le a fa'aogaina mo poloketi e feso'ota'i ma sini o le siosiomaga ma le tau.

O le a faʻamalosia foʻi malo faʻapitonuʻu e faʻaogaina faʻamatalaga faʻamaumauga e tausisia tulafono, e pei o le CCTV, e iloa ai ma puipuia le lafoaʻiina ma lapisi leaga, ma le faʻamoemoe e taofia ai le lafoaia faasolitulafono.

O le tulafono taufaaofi foi na taofia lelei ai le suʻesuʻeina o koale e ala i le taofia o le tuʻuina atu o le koale fou, lignite ma le suauʻu suʻega suʻega ma le faʻaaogaina o laisene.

Fai mai le Minisita o le Siosiomaga, Tau ma Fesootaiga a Aialani, Eamon Ryan, o le lolomiina o le pili "o se taimi taua i le tautinoga a le malo o Aialani i se tamaoaiga faataamilo."

"E ala i le faʻamalosia o le tamaoaiga ma le faʻatonuina o tulafono faatonutonu, e mafai ai ona tatou ausia le sili atu ona gafatia le gaosiga ma le faʻaaogaina o mamanu e aveese ai i tatou mai mea e tasi, faʻaoga tasi mea ma oloa, ia o se vaega sili ona leaga o la tatou faʻataʻitaʻiga tau tamaoaiga o loʻo i ai nei."

"Afai o le a tatou ausia le net-zero greenhouse gas, e tatau ona tatou toe mafaufau i le auala tatou te fegalegaleai ai ma oloa ma mea tatou te faʻaaogaina i aso uma, aua o le 45 pasene o tatou kasa e maua mai i le gaosiga o na oloa ma mea."

O le a iai foi le lafoga o le siosiomaga i luga o faiga e sili atu ona talafeagai mo le puleaina o otaota, lea o le a faatino pe a sainia le tulafono taufaaofi.

O le a iai le fa'atulafonoina o le tu'ueseeseina ma le fa'amalosia o le fa'atauina o otaota fa'apisinisi, e tutusa ma mea ua uma ona iai ile maketi a aiga.

I lalo o nei suiga, o le a le toe mafai ona lafoaia otaota faʻapisinisi e ala i talone e tasi, e leʻi faʻavasegaina, faʻamalosia pisinisi e faʻatautaia a latou otaota i se auala tatau.Fai mai le malo, "e iu lava ina sefe tupe pisinisi".

I le tausaga na teʻa nei, na faʻasa ai foi e Aialani mea palasitika e tasi e faʻaaogaina e pei o le cotton swabs, cutlery, straw and chopsticks i lalo o tulafono a le EU.

Aialani Fa'ailoa


Taimi meli: Apr-23-2022